Game Masters Season XV: FIRE

January 12th, 2019
|||| 1 2 3 4 5
Solid Gamblers се присъединява към Side Spin на върха

Solid Gamblers се присъединява към Side Spin на върха

Резултати от Кръг 5 в лигата по Билярд 8-ма Топка:

Химик 1-3 Suicide Squad
IQOS United 1-3 Solid Gamblers
Chillin N Killin 1-3 IQOS
The Cues Brothers 3-1 Гринци
Tupan Techno 2-2 Dark Side
Side Spin 3-1 Fire Squad

Резултати от Кръг 5 в лигата по Power Ball:

Dynamite 34-26 Dark Side
Айляк Squad 29-31 Overcut

Резултати от Кръг 6 в лигата по Билярд 8-ма Топка:

Chillin N Killin 1-3 Химик
IQOS 1-2 The Cues Brothers
Suicide Squad 3-1 IQOS United
Fire Squad 2-1 Tupan Techno
Solid Gamblers 3-1 Dark Side
Гринци 2-2 Side Spin

Резултати от Кръг 6 в лигата по Power Ball:

Dynamite 42-18 Overcut
Dark Side 48-12 Айляк Squad

 

Резултатите от общо 4 кръга изиграни в двете лиги на Game Masters през последните две седмици можете да намерите по-горе.

Индивидуалните постижения доминираха в Кръг 5, където Александър Самарджиев отбеляза игра на щека, но въпреки това загуби срещата си.

Другата щека в кръга бе с автор Димитър Петровски, който подпечата победата си и продължи със силните си изяви през последните два сезона.

Освен щеки станахме свидетели и на доста по-рядко явление, осмица от разбиване, но с не толкова рядък изпълнител в лицето на Виктор Сарийски, койдо допринесе за победата на отбора си в мач на двойки.

В Индивидуалната Ранглиста Георги Панчев претърпя поражение през тази седмица, но с победата си от миналата запази лидерската позиция с рекорд 4/5. Битката за титлата Играч на Сезона обаче ще бъде доста люта, тъй като зад гърба на Панчев дишат 10-тина състезатели със 100% успеваемост до средата на сезона и още няколко такива, които с постоянни изяви летят високо през този сезон.

Що се отнася до Временното Класиране, там Гринци най-сетне успяха до някъде да препънат Side Spin след като измъкнаха равен 2:2 от тях в неделя. Въпреки това Side Spin запази лидерската си позиция с 5 победи и 1 равен, като Людмил Златков и компания дори нямат допълнителна бонус точка за предплатен сезон. Изненадващо или не, друг отбор без загуба до момента, Solid Gamblers, изравни Side Spin на върха с 4 победи и 2 равни, точно благодарение на бонус точката си за предплатен сезон. Двата отбора изглеждат недостижими към момента, но битката за Топ 6 под тях ще бъде жестока.

Поглед към таблицата показва, че и IQOS няма отборна загуба през този сезон до момента, но многото равни мачове им отрежда споделено трето място. Шампионите от Fire Squad продължават да нямат отборен успех през тази кампания, но въпреки това мястото им в Плейофите изглежда най-малкото сигурно. Това далеч не важи за Chillin N Killin, които до момента твърдо заемат последната позиция с 6 загуби в също толкова изиграни мача.

В лигата по Power Ball бе също толкова интересно, след като миналата седмица Георги Горанов отбеляза игра на щека в мача си срещу Георги Чомовски. Втората победа на 9-ката в лигата го изравни на второ място в Индивидуалната Ранглиста с неговия брат и съотборник Костадин Горанов, като и двамата имат две победи в също толкова изиграни мачове. Лидер там е Александрос Сотирополус, който инкасира една загуба, но същевременно записа и три победи, което за момента е най-доброто постижение през сезона.

Временното Класиране в тази лига запази основните тенденции от сезона, след като шампионът Dynamite утвърди лидерската си позиция след победа на вице-шампионите Dark Side. В последния кръг и двата отбора записаха доста убедителни победи и се откъснаха далеч напред, като по всичко изглежда именно те ще определят кой ще завърши на първо място и ще играе директно на финал през този сезон в Плейофите. Същевременно другата квота за полуфинал най-вероятно ще бъде заета от Overcut или Айляк Squad, след като разликата между двата отбора в средата на сезона е само 3 точки.

И докато чакаме новата доза екшън в двете лиги по Билярд 8-ма Топка и Power Ball, можете да се забавлявате с Висшата Лига по Game Masters TV, където на запис можете да гледате част от сблъсъка между двамата най-добри състезатели там, Георги Горанов и Ченко Нгуен: