Game Masters Season XV: FIRE

January 12th, 2019
|||| 1 2 3 4 5
Шест отбора в рамките на точка от върха

Шест отбора в рамките на точка от върха

Резултати от Кръг 8 в лигата по Билярд 8-ма Топка:

Химик 4-0 IQOS United
IQOS 3-1 Side Spin
Suicide Squad 0-4 Fire Squad
Гринци 1-3 Solid Gamblers
Chillin N Killin 0-4 Dark Side
The Cues Brothers 1-3 Tupan Techno

Резултати от Кръг 8 в лигата по Power Ball:

Dark Side 28-32 Dynamite
Overcut 35-25 Айляк Squad

Нов експлозивен уикенд обърна класирането в лигата по Билярд 8-ма Топка надолу с главата. Шест отбора се намират само в рамките на една единствена точка на върха във Временното Класиране, а до края остават само 4 кръга.

Шампионът Fire Squad постигна втора поредна разгромна победа с 4:0, като този път жертвата бе летящите високо Suicide Squad. След слабото начало на сезона, общо 10 точки в последните два кръга издигнаха огнения отбор само на точка от върха до третото място.

Хегемонът Химик също записа убедителна победа с 4:0 над новака IQOS United и се присъедини към отборите на трето място.

Chillin N Killin изобщо не се появиха през уикенда, което бе добре дошло за Dark Side, които също записаха 4:0, макар и служебно. Това на практика спаси сребърните медалисти от минатата кампания от възможността да не играят на Плейофи.

След голямата патаклама през уикенда, Solid Gamblers се завърнаха на върха, а към тях се присъединиха и IQOS с актив от 28 точки.

В лигата по Power Ball бе също толкова интересно. Супершампионът на Game Masters Ники Стоилов успя да отбележи 9-ка от разбиване, но за негово най-голямо съжаление и бялата попадна в джоб след злощастен рикушет, така че постижението няма да се брои към позитивните за него. Той загуби срещата си, но отборът му Overcut спечели с 35:25 срещу директния си опонент за игра на Плейофи, Айляк Squad. Този резултат прави драмата пълна, тъй като двата отбора се изравниха по точки във Временното Класиране четири кръга преди края на редовния сезон.

Другата добра новина за тях бе Антон Добрев, който записа победа и в доиграването си от миналата седмица, което бе трети негов успех в четири изграни срещи. Това го изравни на първото място в Индивидуалната Ранглиста с Александрос Сотирополус.

В другата среща, повторение на финала от миналия сезон, шампионът Dynamite победи вице-шампиона Dark Side с минималното 32:28, което запази солидна преднина за TNT на върха в класирането.

Напомняме Ви за най-големия турнир тази година, Bulgaria Bear Open с повече информация тук: Bulgaria Bear Open

А докато чакате нова порция билярд в Game Masters този уикенд, ето какво се случи на втората квалификация за TBOGM2019, в случай, че сте пропуснали:

За Game Masters: Светломир Милославов